Streetsport

Regatta PFC-mentes outdoor ruházat

Örömmel jelentjük be, hogy 2020 szeptemberétől, hogy a Regatta Great Outdoors ruházati termékei és kellékei mostantól PFC-mentesek!

A környezetkárosító hatások csökkentése érdekében folyamatosan felülvizsgáljuk gyártási és szállítási folyamatainkat. Már nem használunk káros PFOS és PFOA vegyszereket (amelyeket általában a szövetek bevonására használnak, szél és eső elleni védelemre), és a PFC-k jobb, környezetbarát alternatívája felé tartunk a tartós víztaszító (DWR) rétegképzés folyamatában. Így megszüntettük a PFC-k - per- és polifluorozott vegyületek - használatát.

Mi az a PFC?

A PFC jelentése polifoalkilok vegyületek. A vegyületeket a ruhadarabok vízszigetelésében használják, ezek azok a vegyi anyagok, amelyek a szövet külső védőrétegét képezik, így a víz összegyűlik és vízgyöngyök keletkeznek. A kültéri eső- és túra ruházat használatán kívül gyakran látni fogja olyan termékekben, mint a tapadásmentes serpenyők vagy más, víz- vagy olajálló tulajdonságokat igénylő termékek.

Sok különböző típusú PFC létezik, amelyek nem mindegyike káros a környezetre, ugyanakkor a víztaszító kezeléshez szükséges PFC-típusok károsak, ezért ez a környezetvédelmi hatóság fókuszpontja.

Mi a probléma a PFC-kkel?

A PFC-k használatával az a probléma, hogy molekuláris szinten erősek. Hosszú idő mire lebomlanak, és széles körben szétszóródhatnak a környezetben, mivel a ruházat védőrétege idővel lebomlik, ezzel felesleges hatást gyakorolva a környezetre. A projektünk kezdete óta azon dolgozunk, hogy a PFC-ket egy környezetbarát megoldással cseréljük le.

A PFC mentes termékeink túlnyomórészt a kabát kínálatunkban szerepelnek:

               Női Vízálló kabátok

               Férfi Vízálló kabátok

               Női Softshell dzsekik

               Férfi Softshell dzsekik

  

Valamennyi egyéb vízálló vagy vízálló címkével ellátott ruházat, nadrágok, vízálló ruházat és ruházati kiegészítőink, beleértve a sapkákat és kesztyűket.